Studentskyltens historia

Sverige är känt för att vara ett öppet land och inte hålla alltför hårt på traditioner – men det finns vissa traditioner som vi håller hårt i (bokstavligt talat), bland annat våra studentskyltar.

Sverige är enda landet i världen som firar studenten med en skylt som tillbehör. För 50 år sedan var det inte alla studenter som höll i en skylt med ett fotografi på oss själva som barn, men bland studenterna 2018 är det betydligt mer sällsynt att man väljer att inte ha en.

Studentskylten 2018

Studentskyltens utseende och utformning har också förändrats över tiden. Förut snickrade man ihop sin egen skylt, men numera går den att få i flera storlekar, färger och med högkvalitativa bilder. Enkelt kan man beställa den på nätet och få hem den levererad inom endast ett par dagar. Idag behöver man inte heller riskera att den hemmasnickrade studentskylten ska blåsa sönder och att fotografiets färger ska regna bort i det klassiska svenska sommarvädret – dagens skylt tillverkas av hållbart material som tål både väder och vind.

Välj hur din studentskylt ska se ut

Det finns många fördelar med att vara student av vår tid, i alla fall när det kommer till studenttillbehör såsom studentskylten. Jämfört med dåtidens studentskyltar så finns det en oändlig mängd varianter att välja mellan för att göra studentens skylt så personlig som möjligt. Vill studenten ha bild på både fram- och baksida eller speciella texter och dekorationer, så går det att anpassa hur mycket som helst. Det finns en uppsjö av olika varianter för att matcha exakt dina preferenser och smak. Ingen studentskylt är den andra lik.

» Beställ en personlig och unik studentskylt hos BGA Fotocenter

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*